هر کس بي همسري را همسر بدهد، از کساني است که خداوند در روز قيامت به او نظر [لطف] مي افکند. کافي، ج۵
عوامل طلاق
- توضیحات
- دسته: مشکلات ازدواج
- منتشر شده در چهارشنبه, 16 فروردين 1396 14:08
- نوشته شده توسط مدیر سایت
- بازدید: 2504
عوامل طلاق از نگاه دکتر مهدوی
نگاه دکتر سید محمد صادق مهدوی عضو محترم هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی خانواده و جوانان در باره عوامل طلاق:
1- شکل گرفتن تفاوتهای فردى: در قدیم زمانی که سلطه هنجاری بسیار قوی بود انسانها از حیث خلق و خوی و رفتار به هم شبیه بودند. زن و مرد، همسر ایدهآل برای یکدیگر بودند. الآن تفاوتهای فردی بسیار زیاد شده است. ارزشها، نگرشها، خواستهها، انتظارات و نیازهای افراد خیلی متفاوت شده است. ما در عصری زندگی میکنیم که یکی از دستاوردهای آن، شکل گرفتن تفاوتهای فردى است. زمانیکه انسانها متفاوت شدند این بدین معناست که انتظارات، خواستهها و تمایلاتشان هم متعدد میشود و پیدا کردن کسی که با این تنوعات نزدیک و هماهنگ باشد بسیار دشوار است.
2- دخالت اطرافیان: عامل دیگر ایجاد تنش در میان خانوادههاست که عمدتاً از سوی والدین و خواهر و برادرها صورت میگیرد.
3- مسایل اقتصادى: عامل سوم اختلافات به شمار میآید. یا مرد معتقد است که همسرش ولخرج است و یا زن فکر میکند که همسرش خسیس یا ولخرج است و یا شاید هم بحث ولخرجی نباشد اما کشش مسایل اقتصادى به این اندازه است که ایجاد مشکل میکند.
4- اعتیاد: عامل دیگر در بالا رفتن آمار طلاق، است که روی درآمد، فرزندان و روابط عاطفی افراد خانواده تأثیر میگذارد.
5- زندگی با یکی از نزدیکان: میتواند از موارد مشکلزا باشد. (پدر، مادر، خواهر، برادر و ...) که باعث میشود توجه یکی از زوجین به فردی غیر از همسر معطوف شود و از خانواده خود غفلت کند.
6- معاشرت با دوستان: یکی دیگر از عوامل طلاق است. برخى از مردان تمایل دارند که اوقات فراغت خود را جدای از خانواده به سر ببرند.
7- خیانت: یکی از عوامل بسیار مهم در امر طلاق، رابطه نامشروع و خیانت یکی از زوجین است. در گذشته این مسئله کم بود اما در حال حاضر بستر معاشرتهای اجتماعی برای برقراری این ارتباطات زیاد شده است. اگر چه قبح رابطه نامشروع در کشور ما بسیار بالاست اما این قبح در حال کم شدن است. این کم شدن قبح رابطه نامشروع و فراهم بودن بستر برای برقراری چنین رابطهاى، از جمله عوامل طلاق است. اگر چه در برخى موارد ممکن است که مرد با ازدواج موقت، با فرد دیگری ارتباط داشته باشد اما چون ارتباط، پنهانی و بدون اطلاع همسر است، ایجاد نگرانی و استرس میکند. متأسفانه بستر گناه در جامعه ما در حال افزایش است و روزبروز هم بیشتر میشود. اینکه خانمها خیلی راحت از منزل بیرون میآیند، راحت کار میکنند، راحت خرید میکنند، شرایط را به گونهای فراهم کرده که گاهی اوقات زنان متقاضی ایجاد ارتباط هستند و این خود شرایط را برای گناه و معضلات رابطه نامشروع فراهم میکند.
8- گرایشات فمینیستى: در ایران یکی دیگر از عوامل افزایش طلاق است. اگر چه در برخى گرایشات احقاق حقوق زنان در ایران، حقانیتی وجود دارد؛ چرا که زنان ایرانی در بسیاری از مواقع حقوقشان پایمال میشده است اما گرایشات افراطی فمینیستی در ایران تنها به دنبال احقاق حق نیست بلکه خود این جریانات به مشکلات دامن میزند. آموزههای فمینیستى، سازگاری با مرد اعم از همسر، برادر، پدر، همکار و حتی زیردست را کاهش میدهد. فمینیستها، همکارى، همفکرى، مشارکت و تعاون با مردان را برنمیتابند و از مردان غولی ساختهاند که گویی همواره به دنبال تجاوز به حقوق زنان هستند و تفاوتی هم نمیکند که آن مرد پدر، همسر، برادر یا هر مرد دیگری باشد(مهدوی، گفتگو با مجله حورا).