
ياد خدا موجب آرامش است ولي ازدواج و همسران نيز به عنوان موثرترين، كوتاهترين و سريعترين راه دستيابي به آرامش در زندگي هستند و خداوند در قرآن فرموده است همسراني براي شما از جنس شما آفريديم تا نزد آنان به آرامش برسيد.
قرآن بايد ابزار زندگي و گفتگو براي انسانها باشد.
قرآن مكتب زندگي انسانها است و هنر آن است كه از اين ابزار در زندگي روزمره خود استفاده و آن را در جايجاي زندگي خود پياده كنيم چرا كه راهكارهاي موثري در قرآن براي زندگي روزمره انساني ارائه شده است ولي بايد اين راهكارها در زندگي كاربردي شود.خداوند انسانها را به داشتن رابطه و تعامل اجتماعي تذكر ميدهد.
خداوند، آفرينش را ابزار كمال قرار داده است و زيبايي مومنان نيز در تعامل و ارتباط با يكديگر است كه اين زيباييها با رعايت مكارم اخلاقي ظهور و بروز مييابد و براي دستيابي به اين آرامش بايد از سبك زندگي اسلامي بهرهمند شد و راههاي آن را به مومنان نشان داد.قرآن كريم از زن و شوهر به جنسهاي موافق تعبير كرده است كه در كنار يكديگر به آرامش ميرسند به شرط آنكه بر اساس سبك زندگي اسلامي يكديگر را تكريم و احترام كنند واين احترام بايد احترامي متقابل باشد تا پايدار بماند.
بد اخلاقيها نتيجه تحقيرها است و براي رهايي از چنين مشكلاتي در زندگي بايد همسران يكديگر را تكريم و احترام كنند و اين احترام بايد متقابل باشد تا موثر باشد،در غير اين صورت نبايد انتظار داشت احترام و تكريم يك طرفه پايدار بماند.
پيشي گرفتن در سلام، اطلاع به همسر نسبت به زمان رسيدن به خانه، رعايت ادب، توجه به همسر در روابط خانوادگي خوش اخلاقي، استقبال از همسر، خوش زباني، آراستگي، پرهيز از كلمات زننده و ناخوشايند، عذر خواهي، ابراز محبت، هديه دادن، گشادهدستي نسبت به همسر و فرزند از جمله مصاديق تكريم و احترام به همسر است.
تكريم به همسر موجب بزرگ شدن خود فرد ميشود.بهشتيان در آيه 26 سوره طور در مورد دليل آمدن به بهشت ميگويند در دنيا نسبت به همسر و فرزندمان مهربان و با محبت بوديم و پيامبر(ص) نيز به مردان توصيه كردهاند خود را براي همسران خود بياراييد كه اينها همه نشاندهنده اهميت كانون خانواده براي دستيابي به آرامش است.
تغيير نگرشها براي تغيير رفتارها، يک ضرورت است.
براي آنكه رفتارها بر اساس سبك زندگي اسلامي تغيير كند بايد نگرش و نگاه ما به زندگي تغيير كند تا بر اساس اين تغيير نگاهي نشات گرفته از تكريم نسبت به روابط زناشويي در ما شكل گيرد نه نگاهي بر اساس غرايز شهواني و حيواني و تا زماني كه اين نوع نگرش تغيير نكند نخواهيم توانست در زندگي زناشويي به آرامش دست يابيم.
پيامبر(ص) فرمودهاند:«مومن كسي است كه بر اساس ميل زن و فرزندش مقدمات زندگي را در خانه فراهم كند» و اين سبك زندگي است كه قرآن و ائمه(ع) به ما نشان ميدهند در حاليكه در جامعه امروز نسبت به اين فرمايشات و به كار بستن آنها كوتاهي ميشود و ما
حتي شاهد رفتارهايي بر خلاف اين ويژگيها هستيم.
خداوند آفرينش را ابزار تكامل قرار داده است و مومنان آناني هستند كه بدانند از زندگي دنيايي چگونه بهرهمند شوند و بنابر اين گناهكاران فقط آنها نيستند كه گناه ميكنند بلكه آنان كه به زندگي دنيوي بي توجه هستند و از دنيا غفلت ميكنند نيز اهل غفلت هستند و فرصت كمال را از دست ميدهند.