هر کس بي همسري را همسر بدهد، از کساني است که خداوند در روز قيامت به او نظر [لطف] مي افکند. کافي، ج۵
عافتی به نام مجردی
- توضیحات
- دسته: ازدواج از منظر اسلام
- منتشر شده در دوشنبه, 12 مرداد 1394 12:22
- نوشته شده توسط مدیر
- بازدید: 6372
هر وقت سخن از بیماری و یا مشکلی به میان میآید اولین و معروفترین جملهای که به زبان می آوریم این است:« پیشگیری قبل از درمان». همه ما به محض ظهور نشانههایی از یک بیماری خیلی سریع به پزشک مراجعه مینماییم و یا اگر در کار و تحصیل دچار سردرگمی شویم از مشاور و یا کسانی مدد میطلبیم که در آن زمینه خبره هستند. حتی خودمان که پیروزی و یا شکست را در رسیدن به برخی هدفها تجربه کردهایم در جمع دوستان با اعتماد به نفس کامل دیگران را راهنمایی میکنیم.
تمام این مقدمه و توضیح و تفسیر برای این بود که خیلی دوستانه و صادقانه از خود بپرسیم: من مسائل شخصیام را به خوبی حل و فصل مینمایم؛ مسائل و مشکلات جامعه را چه کسی برطرف نماید؟
تا به حال حتما با افرادی برخورد کردهاید که سن بالایی دارند ولی هنوز ازدواج نکردهاند، این دسته افراد معتقدند هرچه دیرتر ازدواج کنند به اصطلاح پختهتر میشوند و آمادگی بیشتری برای ازدواج پیدا میکنند، و یا اینکه میگویند شرایط لازم و کافی را برای ازدواج ندارند. جوانان به دلایل مختلف ازدواجشان را به تاخیر میاندازند؛ پول کافی، ماشین، خانه مستقل، ادامه تحصیل، ابراز بی اعتمادی نسبت به طرف مقابل و غیره بهانههایی هستند که معمولا پسران و دختران برای رهایی از سرزنش بزرگترها جور میکنند. متاسفانه این طرز فکر یکی از معضلاتی است که گریبانگیر جامعه اسلامی ما شده و روز به روز نیز در حال افزایش است؛ در صورتی که در دین اسلام به ازدواج تاکید فراوان شده است.
رسول خدا صلى الله علیه و آله فرموده است: «هر کس به منظور نگهدارى عفتش، زن بگیرد بر خدا لازم است که بر او کمک نماید». همه به این موضوع واقفیم که ازدواج فرد را به آرامش میرساند و نیازهای روحی انسان را برطرف میکند. یکی از نیازهای زیستی و غریزی انسان، نیاز جنسی است. خیلی واضح و روشن است که برطرف نشدن هر نیازی پیامدی ناخوشایند خواهد داشت و نیاز جنسی نیز مانند اسب سرکشی است که اگر کنترل نشود فرد و جامعه را به انحطاط میکشاند. وجود انحراف و فساد اجتماعی از طرف افراد فاسد از آغاز آفرینش انسان بوده و هست؛ مهم این است که بتوانیم آن را کنترل کرده و به حداقل برسانیم.
پیامبر (ص) می فرمایند: ای گروه جوانان! هر یک از شما که می تواند ازدواج کند، اقدام نماید؛ زیرا ازدواج موجب می گردد تا چشم و دامن انسان از گناه باز داشته شود و عفّت انسان حفظ گردد.
چه بسا کسانی که از قبول مسئولیت و تعهد فراری هستند؛ به سمت فحشا و خودفروشی رفته و ازدواج را اسارت و محدودیت میدانند. مردی که ازدواج میکند از انحراف دور شده و موجب حفظ عفت و پاکدامنی دختران جامعه میگردد و خانوادهها را از آلودگیهای اخلاقی نجات میدهد. روایت است که اگر داماد یا شوهر خواهر امام سجاد (ع) به خانهی او میآمد، امام احترام فراوان به وی میکرد و پتو برایش میگسترد و میفرمود:« خوش آمدی ای آنکه هزینهی ما را کم کردی، ناموس ما را حفظ نمودی و عورت ما را پوشاندی.» در نظر امام کسی که ازدواج کرده است شهامت و شجاعت قبول مسئولیت را داشته و موجب پاکی خود، خانواده و جامعهاش شده است.
چه کنیم؟
با توجه به آنچه گفته شد میتوان اینگونه نتیجه گرفت که ازدواج به موقع باعث افزایش موفقیت زندگی مشترک خواهد شد و نه عجله بیش از حد و نه به تاخیر انداختن آن میتواند راهحل درستی باشد. جوانان مجرد و در آستانه ازدواج باید با در نظر گرفتن معیارهای مناسب و منطقی نسبت به انتخاب و ازدواج اقدام کنند و با بهانههای واهی سد راه خوشبختی خویش نباشند.
وقتی میشود از بروز این همه مشکلات برای خود، خانواده و جامعه جلوگیری کرد، چرا مجردی و یا تاخیر در ازدواج ؟!
منابع: